Επανακυκλοφορεί η δισκάρα των Doors

Ήταν Σεπτέμβρης του 1967 όταν οι θρυλικοί The Doors κυκλοφορούσαν το δεύτερο τους δίσκο 33 στροφών. Ο χαρισματικός Jim Morrison, ο Ray Manzarek, ο Robby Kriege και ο John Densmore δήλωναν “Strange Days”.

Το άλμπουμ καρφώθηκε στο Νο.3 του Bilboard 200 και έβγαλε δύο τεράστια single που μπήκαν στο Top 30. Μιλάω για τα “People Are Strange” και “Love Me Two Times”. Βλέπετε τότε τα βραβεία και οι διακρίσεις δεν ήταν παίξε γέλασε, αφού στη μουσική πιάτσα δρούσαν πολλοί ξεχωριστοί, με την ουσία της λέξης, κι όχι όπως όταν τη χρησιμοποιούμε για να μην εκτεθούμε με άλλα επίθετα.

 

Και τα υπόλοιπα όμως οκτώ τραγούδια του δίσκου είναι διαμάντια. Ενδεικτικά αναφέρω τα “You’re Lost Little Girl” και “Moonlight Drive”. Δεν είναι τυχαίο πως στην εποχή του, κινήθηκε δυναμικά και εκτός των ΗΠΑ σε Βρετανία, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία και όχι μόνο, στεριώνοντας πλέον -τότε-, οριστικά και αμετάκλητα το αποτύπωμα της μπάντας.

 

Το “Strange Days”, των Doors επανακυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου σε remastered έκδοση γιορτάζοντας τα 50 του χρόνια με την επιμέλεια του αυθεντικού μηχανικού ήχου της μπάντας, Bruce Botnick. Θα είναι διαθέσιμο στην αυθεντική stereo mix εκδοχή καθώς και στο αρχικό μονοφωνικό του μιξάρισμα. Θα συνοδεύεται από σχόλια του ερευνητή David Fricke, ανέκδοτες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό. Θα έχει τε μορφή διπλού CD αλλά και βινυλίου και βέβαια θα διατίθεται και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ogdoo.gr

News Reporter